вторник, 9 ноември 2021 г.

Tamnya: Asir's charming old village Очарователното старо село на Асир

 Провинция Асир е дом на много исторически села, включително популярното Тамня, където температурите могат да паднат под нулата през зимата поради високата му надморска височина. 

Разположена на 2500 метра надморска височина, през лятото климатът на мястото е умерен и дъждовен – привлича много туристи, които искат да се насладят на живописния му чар. Tamnya е на около 43 километра от Абха и на 55 километра от Khamis Mushait.

История и природа

Тъмня се радва на богата история, отразена в нейните археологически забележителности, стари джамии и древни каменни къщи, строени преди хиляди години. Районът е покрит с хвойна и талк и разполага с много ферми. 

Въпреки това, Tamnya е особено известен със своите гори, включително Jar, Ain Al-Ghalib и Sarma.

 

Кладенци и потоци

Селото се характеризира със своите пресни потоци, добре изградени водни канали и древни кладенци, издълбани в средата на скалата.

Планински язовир

Язовирът на долината Тамня се намира в средата на стръмни планини, включително Ал-Лахия и Ал-Сарма. Характеризира се с гъстотата на своите дървета и великолепно езеро, подхранвано от потоци от околните планини и долини

селско стопанство

Поради плодородието на земята и изобилието от вода, Тъмня е била известна от древни времена с това, че произвежда много земеделски култури както през лятото, така и през зимата, включително пшеница, царевица и леща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар