Как да си направим домашно Манди .по традиция мандито се прави във спецялни пещи
но можете да пробвате и по този начин.
тенджерата да не е със пласмосови дръжки защото ще влиза във фурна
измивате 2 чаши ориз басмати предварително.
1 стъпка ако имате сланина или месото да е със сланина отрежете сланината и я сложете във тенждерата без олио ,
заедно със сланината сложете : дафинонов лист 3 листа , карафил 5 броя, пръчка канела., черен пипер окло 8 зрънца , анасон ,всичко това бъркаите със сланината докато сланината пусне мазнина. сланина около 5-6 малки парченца .изключете котлона и
прибавете измитят ориз.налейте 3 часи вода или 2 зависи колко ориз сте сложили .
поръсете със шафран- на снимката се вижда как шафрана плува .можете да сложите и сушени стафиди около шепа .
трябва да се получи нещо такова
покрите със целофан и набучкайте целофана
сложете месето от горе като месото предварително сте поръсили със сол черен пипер кимион
покрите го със втори целофан този път се закрива месото
тенджерата се слага във тава със една чаша вода , за да не залепне ориза
пече се 2 часа на загрята фурна 250 градуса
след два часа положението е такова
слагате месото на страни и отваряте и фолиото на ориза
трябва да изглежда ей така
махате всички подправки и мазнината ако искате де.
но по едрите подправки ги магнете .
взимате вилица и лекичко разбърквате ориза след това слагате месото отгоре .
можете да исипете мандито във голяма чиния и да сервирате
това ястие се сервира цяло , и всеки си взима от чинията във собствена чиния.
но можете да пробвате и по този начин.
тенджерата да не е със пласмосови дръжки защото ще влиза във фурна
измивате 2 чаши ориз басмати предварително.
1 стъпка ако имате сланина или месото да е със сланина отрежете сланината и я сложете във тенждерата без олио ,
заедно със сланината сложете : дафинонов лист 3 листа , карафил 5 броя, пръчка канела., черен пипер окло 8 зрънца , анасон ,всичко това бъркаите със сланината докато сланината пусне мазнина. сланина около 5-6 малки парченца .изключете котлона и
прибавете измитят ориз.налейте 3 часи вода или 2 зависи колко ориз сте сложили .
поръсете със шафран- на снимката се вижда как шафрана плува .можете да сложите и сушени стафиди около шепа .
трябва да се получи нещо такова
покрите със целофан и набучкайте целофана
сложете месето от горе като месото предварително сте поръсили със сол черен пипер кимион
покрите го със втори целофан този път се закрива месото
тенджерата се слага във тава със една чаша вода , за да не залепне ориза
пече се 2 часа на загрята фурна 250 градуса
след два часа положението е такова
слагате месото на страни и отваряте и фолиото на ориза
трябва да изглежда ей така
махате всички подправки и мазнината ако искате де.
но по едрите подправки ги магнете .
взимате вилица и лекичко разбърквате ориза след това слагате месото отгоре .
можете да исипете мандито във голяма чиния и да сервирате
това ястие се сервира цяло , и всеки си взима от чинията във собствена чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар