понеделник, 7 септември 2020 г.

Как да си направим домашно Манди

Как да си направим  домашно Манди .по традиция мандито се прави във спецялни пещи 
но можете да пробвате и по този начин.
DSC_0148.JPG.0a29dc51a36d92db8ad93b3847870403.JPG
 
тенджерата   да не е със пласмосови дръжки  защото ще влиза във фурна
измивате  2 чаши ориз басмати  предварително.
1 стъпка  ако имате сланина или месото да е със сланина  отрежете сланината и я сложете във тенждерата без олио ,
заедно със сланината  сложете : дафинонов лист 3 листа , карафил 5  броя, пръчка канела., черен пипер  окло 8 зрънца , анасон ,всичко това  бъркаите със сланината докато  сланината пусне мазнина. сланина около 5-6 малки парченца .изключете котлона и
 прибавете  измитят ориз.налейте 3 часи вода  или 2 зависи колко ориз сте сложили .
поръсете със шафран- на снимката се вижда как шафрана плува .можете да сложите и сушени стафиди около шепа .
DSC_0150.JPG.35b8e5aa1d764850831997662f5499b2.JPG
 
трябва да се получи нещо такова
покрите  със целофан  и набучкайте целофана
 
DSC_0151.JPG.11896d2184fe1c3538fd6d5d2b582c78.JPG
 
сложете месето  от горе  като месото предварително сте  поръсили със сол черен пипер  кимион
DSC_0152.JPG.9e20b15b35010e52711b4e49500e5aeb.JPG
 
покрите го със втори целофан този път се закрива месото
 
DSC_0153.JPG.64294c1ddfb63691c013260745db3d95.JPG
 
тенджерата се слага във тава  със една чаша вода , за да не залепне ориза
пече се 2 часа  на загрята фурна 250 градуса
DSC_0155.JPG.d27eb7e9da9f07270e8bbb9644b34dde.JPG
 
след два часа  положението е такова
 
слагате месото на страни и отваряте и фолиото на ориза
DSC_0156.JPG.8c7d06ce1e4f51f9eb2ac9bb59124091.JPG
 
трябва да изглежда ей така
махате  всички подправки и мазнината  ако искате де.
но по едрите подправки ги магнете .
взимате вилица и лекичко разбърквате ориза  след това слагате  месото отгоре .
можете да исипете мандито във голяма чиния и да сервирате
това ястие се сервира  цяло , и всеки си взима от чинията  във собствена чиния.
 
DSC_0157.JPG.6bd80feb8d125e3aa115cca627488394.JPG
 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар