Saudi Arabia is a culturally rich country having distinct and one of the oldest Traditions.
For Saudi People, their traditional cuisine is one of there proud.
As a visitor, one must not get away without trying mouthwatering local cuisine which will take you close to the culture & tradition of the Country.
Let’s read about the 5 best traditional Saudi Arabian food
The meat used is usually a young and small-sized lamb.
Which is cooked in a hot Tannur than it is prepared by burning coal and palm fronds which gives the meat a special taste.
This dish is cooked in an underground hole where it is placed on the sand and surrounded by charcoal.
This way of the cooking method was inherited from the nomadic period.
The dish is a specialty of Najd, where it’s usually prepared during winter.
Ханет
Haneeth обикновено се прави от ориз басмати, месо (агнешко) и смес от подправки.
Използваното месо обикновено е младо и малко по размер агне.
Което се приготвя в горещ Танур, отколкото се приготвя чрез изгаряне на въглища и палмови листа, което придава на месото специален вкус.
Madfoon
Madfoon е сред многобройните арабски ястия, приготвени със смес от месо и ориз.
Това ястие се готви в подземна дупка, където се поставя върху пясъка и се заобикаля с въглен.
Този начин на метод на готвене е наследен от номадския период.
Манди
Това е един от известните деликатеси в арабския свят, Състои се главно от месо (агнешко или пилешко) и ориз и специална смес от подправки, която се приготвя в яма под земята.
Манди е бавно приготвено ястие, което отнема до часове.
След като месото е готово, то се сервира върху ориза с остър и кисел сос, който обикновено се гарнира с ядки.
Кабса
Kabsa е смесено оризово ястие, което произхожда от Саудитска Арабия, но често се счита за национално ястие в много арабски държави от Персийския залив.
Ястието обикновено се прави с ориз
For Saudi People, their traditional cuisine is one of there proud.
As a visitor, one must not get away without trying mouthwatering local cuisine which will take you close to the culture & tradition of the Country.
Let’s read about the 5 best traditional Saudi Arabian food
Haneeth
Haneeth is usually made from basmati rice, meat (lamb), and a mixture of spices.The meat used is usually a young and small-sized lamb.
Which is cooked in a hot Tannur than it is prepared by burning coal and palm fronds which gives the meat a special taste.
Madfoon
Madfoon is among the numerous Arabian meals made with a mix of meat and rice.This dish is cooked in an underground hole where it is placed on the sand and surrounded by charcoal.
This way of the cooking method was inherited from the nomadic period.
Mandi
It is one of the famous delicacies in the Arab world, It mainly consists of meat (lamb or chicken) and rice and a special blend of spices, which is cooked in a pit underground. Mandi is a slow-cooked dish that takes up to hours. Once the meat is ready it is served on the rice with a tangy and sour sauce, which is usually garnished with nuts.Kabsa
Kabsa is a mixed rice dish that originates from Saudi Arabia but is commonly regarded as a national dish in many Arab states of the Persian Gulf.The dish is usually made with rice (usually long-grain, almost always basmati), meat, vegetables, and a mixture of spices. The meat is usually barbecued in a deep hole in the ground that is covered while the meat cooks.Hininy
Hininy is a traditional Saudi dish consisting of dates, butter, and brown bread. The entire blend is then flavored with spices like saffron and cardamom.The dish is a specialty of Najd, where it’s usually prepared during winter.
5-те най-добри традиционни саудитски арабийски храни
Ханет
Haneeth обикновено се прави от ориз басмати, месо (агнешко) и смес от подправки.
Използваното месо обикновено е младо и малко по размер агне.
Което се приготвя в горещ Танур, отколкото се приготвя чрез изгаряне на въглища и палмови листа, което придава на месото специален вкус.
Madfoon
Madfoon е сред многобройните арабски ястия, приготвени със смес от месо и ориз.
Това ястие се готви в подземна дупка, където се поставя върху пясъка и се заобикаля с въглен.
Този начин на метод на готвене е наследен от номадския период.
Манди
Това е един от известните деликатеси в арабския свят, Състои се главно от месо (агнешко или пилешко) и ориз и специална смес от подправки, която се приготвя в яма под земята.
Манди е бавно приготвено ястие, което отнема до часове.
След като месото е готово, то се сервира върху ориза с остър и кисел сос, който обикновено се гарнира с ядки.
Кабса
Kabsa е смесено оризово ястие, което произхожда от Саудитска Арабия, но често се счита за национално ястие в много арабски държави от Персийския залив.
Ястието обикновено се прави с ориз
(обикновено дългозърнест, почти винаги басмати), месо, зеленчуци и смес от подправки.
Месото обикновено се барбекютира в дълбока дупка в земята, която е покрита, докато месото се готви.
Хинини
Хинини е традиционно саудитско ястие, състоящо се от фурми, масло и кафяв хляб.
Месото обикновено се барбекютира в дълбока дупка в земята, която е покрита, докато месото се готви.
Хинини
Хинини е традиционно саудитско ястие, състоящо се от фурми, масло и кафяв хляб.
След това цялата смес се овкусява с подправки като шафран и кардамон.
Ястието е специалитет на Нажд, където обикновено се приготвя през зимата.
Ястието е специалитет на Нажд, където обикновено се приготвя през зимата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар