петък, 6 ноември 2020 г.

Maamoul -Маамул

 Maamoul

Ma’amoul is a Saudi-style shortbread or cookie usually stuffed with dates and sometimes filled with pistachios, almonds or walnuts.

 This pastry, which melts in your mouth, is very popular during the holidays, especially Eid Al-Fitr and Eid Al-Adha.


Also called Eid cake, ma’amoul is usually served with a cup of Arabic coffee. 

Each country has its own way of preparing Ma’amoul, and there are many different recipes ranging from those that use yeast-based dough to those that incorporates baking powder.

 Some recipes use all-purpose flour, whole wheat flour, or even semolina with differing coarseness.

Since making these little sculpted cookies is long and requires the use of special wood or plastic molds, the Saudi tradition is that family members, neighbors or siblings gather to prepare ma’amoul in large quantities, using different fillings and shapes. 

This is usually done over the last days of Ramadan in preparation for Eid Al-Fitr. 

Wafy provides you with a traditional recipe below – you should achieve a crumbly texture and a beautiful shape.


Ingredients:


Two and a half cups of flour

1 teaspoon of baking powder

A pinch of salt

1 teaspoon vanilla essence

1 teaspoon cardamom

Half a cup of icing sugar

Half a cup of butter

A quarter cup of ghee

1 egg

Dates paste

Method:


 


1. Add the butter, sugar and ghee in a bowl and continue to whisk.


2. Add the egg, vanilla, and dry ingredients.


3. Knead the mixture until the dough is firm.


4. The dough is rolled by hand and placed in the mold to make the desired shape.


5. Stack in a short-edge oven tray and pop into the oven for 15 minutes.


6. Decorate with icing sugar when serving.


----------




Маамул

Ma’amoul е сладкиш или бисквитка в саудитски стил, обикновено пълнени с фурми и понякога пълнени с шам фъстък, бадеми или орехи.

 Този сладкиш, който се топи в устата ви, е много популярен по време на празниците, особено Eid Al-Fitr и Eid Al-Adha.


Наричана още Eid cake, ma’amoul обикновено се сервира с чаша арабско кафе.

Всяка държава има свой собствен начин на приготвяне на Ma’amoul и има много различни рецепти, вариращи от тези, които използват тесто на базата на мая, до тези, които включват бакпулвер.

 Някои рецепти използват универсално брашно, пълнозърнесто брашно или дори грис с различна грубост.

Тъй като приготвянето на тези малки изваяни бисквитки е дълго и изисква използването на специални форми от дърво или пластмаса, саудитската традиция е, че членовете на семейството, съседите или братята и сестрите се събират, за да приготвят маамул в големи количества, използвайки различни пълнежи и форми.

Обикновено това се прави през последните дни на Рамадан като подготовка за Курбан-байрам.

Wafy ви предоставя традиционна рецепта по-долу - трябва да постигнете ронлива текстура и красива форма.


Състав:


Две чаши и половина брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

Шипка сол

1 чаена лъжичка ванилова есенция

1 чаена лъжичка кардамон

Половин чаша пудра захар

Половин чаша масло

Четвърт чаша гхи

1 яйце

Дати паста

Метод:


 


1. Добавете маслото, захарта и топеното масло в купа и продължете да разбивате.


2. Добавете яйцето, ванилията и сухите съставки.


3. Месете сместа, докато тестото стегне.


4. Тестото се разточва на ръка и се поставя във формата, за да се получи желаната форма.


5. Подредете в тава за фурни с къси ръбове и поставете във фурната за 15 минути.


6. Украсете с пудра захар при сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар