The Saudi tables across the country usually have the most delicious desserts that can also be enjoyed at all times.
The main ingredients include wheat, dates and honey, thus these dishes can provide nutritional value if served in small portions.
most popular regional desserts made throughout the Kingdom.
Hanini made of date and brown flour this desserts provides the body with energy, it is also easily prepared but ensure it is served hot.
Al-Lhaisa: This dish is popular in Madinah and contains brown flour, dates, butter, ground cardamom and condensed milk. It is garnished with dates and pistachios.
Klaija: This is one of the most famous sweets in Al-Qassim because of its crunchy texture on the outside and soft filling consisting of molasses, dates, and cinnamon.
The mixture is placed in the oven until cooked and served hot with Arabic coffee, to make these yummy cookies click here.
Gors Iqaili: Most popular in the central region, Gors Iqaili resembles cake and is made by mixing sugar with eggs, oil, milk, saffron, rose water and flour.
It is then garnished with sesame and placed in the oven.
Arika: This easy-to-make traditional dessert is popular in the south region of the Kingdom. It is made with brown flour mixed with warm water, oil and ghee.
The resulting dough is then kneaded well and put in a hot oven until cooked. Finally, the araika is drizzled with honey and cardamom.
Masabeb: The ultimate Saudi pancakes topped with golden honey and traditional ghee, masabeb is enjoyed with Arabic coffee or tea.
The batter consists of brown flour, white flour, eggs, vegetable oil, warm water, yeast, milk and salt.
Ladou, Labaniya and Dibyaza: these famous desserts are served in the Western region of Saudi Arabia. Laddu is made of flour water and sugar, when the dough is prepared then spices and syrup are added.
Labaniya is a mixture of sugar, milk and water some would add pistachio and rosewater.
Dibyaza is a mixture of nuts and dried fruits for the full recipe check this article.
Sago
One of the popular sweet dishes known in the Gulf countries, Sago goes beautifully with Arabic coffee.
Sago is a white granule extracted from the eponymous tree in East Asian countries.
Mamoul: these homemade cookies filled with dates and covered with sugar are a must serve each Eid occasion they are also presented to guests along with Arabic coffee in family gatherings and specail occasions, to know how to make them click here.
Logaimat: Meaning “small bites” in Arabic, logaimat is one of Saudi Arabia’s most popular delicacies.
The dessert is essentially fried crispy dumplings that are spongy in the middle.
It is drizzled with delicious syrup, chocolate, lotus or caramel alongside various other toppings.
Basbousa is a traditional Middle Eastern sweet cake that is popular throughout the Kingdom.
Basbousa is made from semolina batter and sweetened with a simple rose-water syrup.
Kunafa: This tasty desert is either stuffed with cheese or cream and garnished with pistachios.
It is then sweetened with syrup or honey.
Umm Ali: An iconic dessert, Umm Ali mainly consists of shredded croissants, bread or puff pastry alongside milk, cinnamon, honey and nuts. It is then baked in the oven until golden brown.
най-популярните регионални десерти, направени в цялото кралство.
Саудитските маси в цялата страна обикновено имат най-вкусните десерти, на които също можете да се насладите по всяко време.
Основните съставки включват пшеница, фурми и мед, поради което тези ястия могат да осигурят хранителна стойност, ако се сервират на малки порции.
най-популярните регионални десерти, направени в цялото кралство.
Ханини от фурма и кафяво брашно, този десерт осигурява на тялото енергия, той също се приготвя лесно, но се уверете, че се сервира горещ.
Al-Lhaisa: Това ястие е популярно в Медина и съдържа кафяво брашно, фурми, масло, смлян кардамон и кондензирано мляко. Гарнирано е с фурми и шам фъстък.
Klaija: Това е един от най-известните сладкиши в Al-Qassim поради своята хрупкава текстура отвън и мек пълнеж, състоящ се от меласа, фурми и канела.
Сместа се поставя във фурната до готовност и се сервира гореща с арабско кафе, за да направите тези вкусни бисквитки щракнете тук.
Gors Iqaili: Най-популярен в централния регион, Gors Iqaili прилича на торта и се прави чрез смесване на захар с яйца, олио, мляко, шафран, розова вода и брашно.
След това се гарнира със сусам и се поставя във фурната.
Арика: Този лесен за приготвяне традиционен десерт е популярен в южния регион на Кралството.
Прави се с кафяво брашно, смесено с топла вода, олио и гхи.
След това полученото тесто се омесва добре и се слага в гореща фурна до готовност.
Накрая араиката се залива с мед и кардамон.
Masabeb: Крайните саудитски палачинки, покрити със златен мед и традиционно гхи, masabeb се наслаждават с арабско кафе или чай.
Тестото се състои от кафяво брашно, бяло брашно, яйца, растително масло, топла вода, мая, мляко и сол.
Ладу, Лабания и Дибяза: тези известни десерти се сервират в западния регион на Саудитска Арабия. Laddu се прави от брашна вода и захар, когато тестото се приготвя, след това се добавят подправки и сироп. Labaniya е смес от захар, мляко и вода, някои биха добавили шам фъстък и розова вода.
Dibyaza е смес от ядки и сушени плодове за пълната рецепта проверете тази статия.
Саго
Едно от популярните сладки ястия, познати в страните от Персийския залив, Sago върви красиво с арабско кафе.
Саго е бяла гранула, извлечена от едноименното дърво в страните от Източна Азия.
Mamoul: тези домашно приготвени бисквитки, пълни с фурми и покрити със захар, са задължителни за всеки повод за Байрам, те също се представят на гостите заедно с арабско кафе по време на семейни събирания и поводи, за да знаят как да ги накарат да кликнете тук.
Logaimat: Означавайки „малки хапки“ на арабски, logaimat е един от най-популярните деликатеси в Саудитска Арабия.
Десертът е по същество пържени хрупкави кнедли, които са гъбести в средата.
Залива се с вкусен сироп, шоколад, лотос или карамел заедно с различни други топинги.
Basbousa е традиционна близкоизточна сладка торта, която е популярна в цялото кралство.
Basbousa се приготвя от тесто за грис и се подслажда с обикновен сироп с розова вода.
Кунафа: Тази вкусна пустиня е или пълнена със сирене или сметана и гарнирана с шам фъстък.
След това се подслажда със сироп или мед.
Umm Ali: емблематичен десерт, Umm Ali се състои главно от натрошени кроасани, хляб или бутер тесто заедно с мляко, канела, мед и ядки.
След това се пече във фурната до златисто кафяво.
Няма коментари:
Публикуване на коментар