сряда, 19 август 2020 г.

Живописният град Абха


Живописният град Абха се намира в плодородния планински район Асир в югозападната част на Кралството.
Тук изглежда облаците седят на върха на планината през по-голямата част от годината.
Абха може, следователно, с право да се нарече "столица на облаците", където срещата им с възхитителни и очарователни места увеличава красотата на града, съчетана с хладен въздух, който регионът се радва през цялата година.
Разположен на голяма надморска височина от 2270 метра надморска височина, градът се радва на приятно време през цялата година.
Мек климат, природна красота, историческо, социално и културно наследство, уникалната му селскостопанска среда и неговата конкретна марка фестивали са спечелили титлата арабската столица на туризма преди няколко години.
В региона Асир се помещават повече от 4275 села, включително Rijal Alma, който се очаква да бъде регистриран в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Rijal Alma е една от най-известните културни и археологически дестинации на Кралство и се счита за архитектурна икона.
Асир е известен и със своята зашеметяваща природа като  гори в Dulghan and Al-Habala, в допълнение към грандиозно природа на Al-Sawdah, която има най-високите планини в Кралството, включително и най-високия връх.
Живописният район се характеризира с много паркове, които привличат туристи през цялата година, включително Al-Faraa, Dulgan, Al-Habala, Al-Jarrah, Al-Sahab, Tamniyeh, Abu Khayal и други природни обекти за красота, разпръснати по зелените райони на Asir Al-Akhdar, известни със своето отличително наследство, уникална архитектура, горички, зелени поляни и долини. Плодородна сладка вода постоянно тече в района.
С 70 процента от растителността на Кралството, Абха се радва на чиста и без замърсяване околна среда.
Да не забравяме парковете и природните светилища, както и феномена на нарастващата мъгла от долините на Тихама да се натрупват на върха на планината,
 в допълнение към безброй растителни видове.
Бог е дал естествена красота на този регион, който е бил привлечен от зелените му планини, и неговата умерена атмосфера, която следва моментите на дъжд, който пада от върха на планините си, за да напои своите зелени тераси, долини и равнините на Тихама.
 Това го прави основна дестинация за туристи от различни градове и региони на Кралство, както и измежду персийския залив, арабските и чуждите страни.
Притокът на туристи натрупа инерция особено след като летището във  Abha е обновено, за да се превърне в международо и то  започна да получава международни полети, превозващи туристи до Asir.
Началото на 2020 г.имаше на уъркшоп за проектиране на новото летище в Абха под мотото на "Да направим Асир глобална дестинация".
Регионът също така се радва на своите взаимосвързани гори, известни със сенките си и нежните си хълмове, както и своите древни традиции, които обхващат хиляди години в известни археологически обекти, включително Tabalah, Al-Ablaa, and Darb Al-Feel.
Съвременните технологии допринасят за напредването на процеса на откриване на туристическите съкровища в Асир и очарователната природа.
Като част от тази технология кабинковите лифтове са въведени в Al-Sawdah и Al-Habala, които дават на пикниковете едно вълнуващо преживяване за вълнуващо турне за разглеждане на историческите съкровища на региона и красива природа на мъгляви планински върхове и изящна красота на неговите долини.

























































Няма коментари:

Публикуване на коментар