понеделник, 7 декември 2020 г.

It is coffee harvesting period in Jazan

 It is coffee harvesting period in Jazan



1060 farmers reap their harvest from (coffee) in the jazan
during the harvest season, which runs from October to January of every year

Jazan’s farmers are known for their care and passion for the coffee tree, and they are looking to access the world by this product. The nature of the mountainous region is rich with coffee trees and the climate is conducive for coffee planting. The coffee bean is cultivated about 800 meters above sea level, but harvesting this crop needs special attention so as not to break any branch while harvesting, as the branches are where the seeds grow again, which is known to any expert farmer. Jazan farmers are specialized in cultivating coffee, and the skill has been passed down through many generations. Thus, the number of the coffee trees in the province reached 54,000 and the number of the farmers reached more than 500 in Al-Dayer Bani Malek alone. Farmer Salman Bin Salem described the cultivation and the harvesting of the coffee seeds. He said the coffee tree needs about three years to begin fruition, and it takes about six months for the beans to turn into a grain that gradually becomes a dark red, which indicates that it is ready for harvesting. After harvesting the coffee seeds, the drying phase starts in special shaded places, where the seeds need to be stirred for about three weeks. Drying it slowly makes the seed retain its taste. They then start another phase in the mills including peeling, separating the seeds of coffee from the crusts and then the roasting and grinding stages. Coffee is one of the most famous products that Al-Dayer is known for, along with the eastern mountainous districts in Jazan. A coffee festival is held in the region in order to support the cultivation of coffee and attract tourists and visitors. This year the festival will be in its sixth edition. There are more than 77,000 coffee trees in the eastern mountain areas of Jazan. The number of the farmers who cultivate coffee has increased to 724 in all the mountainous governorates. Last year they produced 227 tons and is expected to reach 360 tons this year. Fifty coffee farmers are expected to participate in the festival, and present Khoulani coffee products. Saudi Aramco has also created an initiative for cultivation and production of coffee where they stated that the initiative enhanced the capabilities of the coffee farmers and trained them on the most recent scientific methods in cultivating and harvesting coffee. The initiative will help farmers to come up with a high quality product that meets all the specifications. The Aramco initiative will include cultivating more than 8,500 seedlings with integrated irrigation systems, providing irrigation networks for those farms and establishing a coffee production factory.











Фермерите на Джазан са известни с грижите и страстта си към кафето и търсят достъп до света чрез този продукт. Природата на планинския регион е богата на кафеени дървета, а климатът е благоприятен за засаждане на кафе.
Кафеното зърно се отглежда на около 800 метра над морското равнище, но събирането на тази култура се нуждае от специално внимание, за да не се счупи нито един клон по време на прибирането, тъй като клоните са там, където семената растат отново, което е известно на всеки експерт фермер. Джазанските фермери са специализирани в отглеждането на кафе и умението се предава през много поколения.
По този начин броят на кафеените дървета в провинцията достигна 54 000, а броят на фермерите достигна повече от 500 само в Ал-Дайер Бани Малек. Фермерът Салман Бин Салем описал отглеждането и събирането на семената на кафето.
Той каза, че кафевото дърво се нуждае от около три години, за да започне плододаването, и са необходими около шест месеца, докато зърната се превърнат в зърно, което постепенно става тъмночервено, което показва, че е готово за беритба. След прибиране на семената на кафето, фазата на сушене започва на специални сенчести места, където семената трябва да се разбъркват за около три седмици. Изсушаването му бавно кара семето да запази вкуса си.
След това те започват друга фаза в мелниците, включително обелване, отделяне на семената на кафето от корите и след това етапите на печене и смилане. Кафето е един от най-известните продукти, с които е известен Al-Dayer, заедно с източните планински квартали в Джазан. В региона се провежда фестивал на кафето, за да подпомогне отглеждането на кафе и да привлече туристи и посетители. Тази година фестивалът ще бъде в шестото си издание. В източните планински райони на Джазан има повече от 77 000 кафеени дървета. Броят на фермерите, които отглеждат кафе, се е увеличил до 724 във всички планински провинции. Миналата година са произвели 227 тона, а тази година се очаква да достигнат 360 тона. Очаква се петдесет производители на кафе да участват във фестивала и да представят кафе-продукти Khoulani. Saudi Aramco също така създаде инициатива за отглеждане и производство на кафе, където те заявиха, че инициативата подобрява възможностите на производителите на кафе и ги обучава на най-новите научни методи за отглеждане и събиране на кафе.
Инициативата ще помогне на фермерите да излязат с висококачествен продукт, който да отговаря на всички спецификации. Инициативата Aramco ще включва отглеждане на над 8 500 разсада с интегрирани напоителни системи, осигуряване на напоителни мрежи за тези ферми и създаване на фабрика за производство на кафе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар